IZDELAVA WORDPRESS STRANI


Izdelava spletnih strani v WordPressu

Prepričljiva, dovolj zmogljiva in sodobna spletna stran podjetja je danes nepogrešljiva. Sodobna internetna stran zahteva najmanj:

preprosto dodajanje in urejanje vsebin,
urejanje elementov za optimizacije spletne strani mora biti enostavno,
kakovostne fotografije na strani,
preprosto uporabo spletne strani,
dobro vidne kontaktne podatke in kontaktni obrazec,
prečiščeno grafično zasnovo, ki je prijazna tudi do tablic in pametnih telefonov in
dobro uporabniško izkušnjo.
Naštete lastnosti so del dobrega CMS sistema. CMS sistemi omogočajo izdelavo po meri narejene spletne strani, kjer lahko sami hitro in enostavno dodajate, odstranjujete ali kako drugače urejate vsebine. Eden takšnih CMS-jev je tudi WordPress. Izdelava spletnih strani v WordPressu je izreno priljubljena, saj ponuja veliko možnosti za izdelavo.

 

Kako do strani

Namestitev WordPressa
Na strežnik namestimo zadnjo različico sistema WordPress.

Namestitev vtičnikov (ang. plugins)
Kopica nepotrebnih vtičnikov je slaba izbira na vaši spletni strani iz treh razlogov:

Hitrost: Nekateri vtičniki lahko stran upočasnijo
Varnost: Večina vdorov v spletne strani WordPress se zgodi zaradi neposodabljanja vtičnikov. Svetujemo vam, da spletno stran redno vzdržujete, lahko pa seveda to za vas delamo mi, več o tem tukaj.
Kompatibilnost: Nekateri vtičniki niso združljivi med seboj, drugi niso združljivi s trenutno nameščeno različico WordPressa. Več kot jih imamo, težje je navigirati med temi omejitvami. Ne smemo pozabiti, da se ta problem lahko pokaže šele kasneje, ko se določeni deli spletne strani posodabljajo.
Zaradi zgornjih razlogov se pri projektih držimo preverjenih vtičnikov, nepotrebne pa odstranimo.

Priprava oblikovne teme spletne strani
Temo spletne strani v WordPressu vedno zasnujemo kot podedovano temo glavne teme, saj s tem veliko lažje obvladujemo prihodnje posodobitve glavne teme in ohranjamo varnost spletne strani. Tudi za nadaljnji razvoj je tak pristop bolj smiselen, ker imamo vse spremembe teme na enem mestu.

Tema ni zgolj vizualni prikaz, ampak veliko več kot to. V temi je vključenih kup funkcionalnosti spletne strani. Upoštevati moramo vse nestandardne želje naročnika, ki pogosto predstavljajo glavnino projekta tako časovno kot tudi po zahtevnosti.

Ne smemo pozabiti na pogled za mobilne naprave, ki za optimalen prikaz pogosto zahteva dodatno delo in testiranje.

Vnos vsebin na spletno stran
Ko je oblika izdelana, je čas za vnos vsebin. Če gre za novo spletno stran, se vsebine pripravijo na novo, sicer pa običajno sledi prenos vsebin iz stare spletne strani z morebitnimi dopolnitvami.

Zaključno testiranje in objava
V zadnjem koraku testiramo celotno delovanje spletne strani, odpiranje podstrani, klikanje na vse povezave ter oddajo podatkov preko obrazcev za povpraševanje na spletni strani. Še enkrat preverimo obnašanje spletne strani na mobilnih napravah, zlasti ker so sedaj dodane vse končne vsebine.

Ko je delovanje preverjeno, se spletno stran preseli iz razvojnega strežnika na strežnik, kjer bo stran gostovala. Poveže se jo z domeno, preko katere bo dostopna, ter domeno obrne na ta strežnik – in že smo s spletno stranjo »v živo«.

 

CENA IZDELAVE ŽE OD 120 EU.