IZDELAVA SPLETNIH ANKET

 Spletne ankete; ker ni vsaka spletna anketa- anketa!

 

Ankete so lahko orodje za hitro sondiranje javnega mnenja. Sodelavcem naj dajo možnost, da na preprost način izrazijo svojo podporo ali nasprotovanje in ga ustrezno utemeljijo. Poziv k anketi lahko sproži razpravo. To ni neuspeh, temveč pomeni, da odločitev ni premočrtna, kar smo z anketo pravzaprav želeli ugotoviti.

Glavni način iskanja soglasja je pogovor in ne glasovanje. V težavnih primerih se lahko kot pomoč pri določanju soglasja izvedejo ankete, vendar pa jih je treba uporabljati previdno in jih ne smemo obravnavati kot zavezujočih.

Včasih pa je kot pripomoček pri doseganju soglasja in kazalnik, katere možnosti imajo največjo podporo, pri čem vendarle uporabno izvesti mnenjsko raziskavo. Takih raziskav ne bi smeli nikoli jemati kot zavezujoče.

Anketa ni zavezujoča oz. ni način, s katerim bi sodelavce nasprotnega mnenja prisilili, da sklonijo glavo pred večino. Tudi če neko možnost podpira zelo veliko ljudi, le nekateri je ne, to ne pomeni, da je mnenje večine s tem »sprejeto«. Pač pa pomeni, da se nekateri ne strinjajo in se je treba o tem pogovoriti.

 

Danes pa so ankete marketinško orodje za podjetja,s katerim pridobivajo nove stranke.

Potrebujete anketo ,  pišite nam.