SEO-OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI

 

Optimizacija spletnih strani (SEO)

Da bi vaše spletno mesto izstopalo iz množice, mora biti privlačno ne le za uporabnika, temveč tudi za spletne iskalnike. Optimizacija spletne strani zato z naprednimi tehnikami in metodami na vsaki strani ustvarja SEO red, ki pripomore k njeni kredibilnosti – le tako bo stran pristala na najvišjih pozicijah v iskalnikih in posledično gostila več obiskov.

Več o optimizaciji spletnih strani

Namen optimizacije spletnih strani (SEO) je povečanje obiska in višja pozicija med najdenimi rezultati v iskalnikih, kot je npr. Google. Med najdenimi rezultati v iskalnikih se na prvih strani opravi približno 80% klikov, na drugi strani pa slabih 20%. Zaradi tega je optimizacija spletnih strani za iskalnike za vsako stran ključnega pomena. Pozicijo v iskalnikih določata dva kriterija, prvi kriterij je kaj mi pravimo o sebi, drugi pa kaj drugi pravijo o nas.

Optimizacija spletnih strani na kratko SEO ali širše SEM je precej široka tema. Zaradi konstantnega spreminjanja algoritmov iskalnikov točne formule za uspeh ni. Faktorji, ki vplivajo na pozicijo spletnih strani na iskalnikih pa se iz dneva v dan spreminjajo in dodajajo. Lep primer opisa faktorjev za optimizacijo je Periodična tabela SEO dejavnikov.

Zaradi zapletenosti spletne optimizacije so se razvila podjetja, ki se ukvarjajo izključno z SEO/SEM optimizacijo, ki jo za vas proti ustreznemu plačilu tudi izvedejo. Pri izgradnji same strani pa se lahko z malo pameti nekaterim stroškom izognemo in tako opravimo velik delež optimizacije same spletne strani.

Optimizacijo spletnih strani delimo v grobem na dva dela, in sicer na “on-site” in “off-site” optimizacijo. Optimizacija “on-site” oz. slovensko na spletni strani se naprej deli na tehnično in vsebinsko optimizacijo. V “off-site” oz. slovensko izven naše strani pa se štejejo objave in omembe na drugih straneh in družbenih omrežjih.

Tehnični del optimizacije za spletne iskalnike je pogojen z ustreznim programiranjem, upoštevanjem vseh usmeritev in uporabe ustreznih označb za določene elemente, kot so slike, besedilo, naslovi, video, … Vsebinski del spletne optimizacije pa se nanaša na pripravo same vsebine. Vsebina mora biti ustrezno izbrana, strukturirana in napisana v pravi obliki. Eno stran spletnega mesta običajno optimiziramo na 2 do 3 ključni besedi.

Spodnje usmeritve vam bodo v pomoč pri pripravi osnovne optimizacije spletne strani. Pa veliko uspeha pri spletni optimizaciji.

Ključne besede spletne strani

 • Iskanje in določanje ključnih besed je prava umetnost
 • Uporabljamo popularne ključne besede, katere uporabljajo tudi naši uporabniki oz. kupci
 • Priporočljiva koncentracija na 3-5 ključnih besed
 • Analize konkurence, če ta seveda obstaja

Orodja v pomoč: Google Keyword Tool in Google Insights for search.

Vsebina spletne strani

 • Kvalitetna, relativna in ažurna vsebina
 • Optimalno 300 do 500 besed
 • Marketinško oblikovano besedilo
 • Pri pisanju besedila imejte v mislih uporabnika oz. bralca
 • 3-5% pojavljanje ključnih besed
 • Različne oblike, skloni, izpeljanke
 • izpostavljenost pomembnih informacij
 • Uporaba naslovov, podnaslovov, seznamov, okvirjev, različnih tipografij

Optimizacija slik in povezav

 • Ime datoteke
 • Opis slike (ALT)
 • Naslov slike (TITLE)
 • Naslov povezave (TITLE)
 • Atribut “Nofollow”

Naslov spletne strani (Title)

 • Naslov je zelo pomemben pri spletni optimizaciji
 • Unikaten naslov na vsaki strani
 • Opisni naslovi
 • Vključujejo naj ključne besede

PRIMER: Optimizacija spletnih strani – Pomagalnik za digitalne medije

META oznake

 • Unikatna vsebina na vsaki strani
 • Opis: 2-3 kratki stavki, do 160 znakov
 • Ključne besede: do 250 znakov (uporabite besede, ki ste jih izbrali na začetku)
 • Različne oblike in sinonimi za ključne besede

SEO spletna optimizacija strani za vse spletne iskalnike

 

SEO optimizacija za spletne iskalnike Google, Yahoo, Bing, in druge spletne iskalnike , ki jih uporablja miljone in miljone ljudi vsak dan, da najdejo od nasvetov za borzo do športnih avtomobilov, informacije o produktih, storitvah,…… Samo na spletnem iskalniku Google se izvede preko 6 milijard iskanj dnevno in ta številka še narašča. Že samo to dejstvo kaže, kako pomembna je SEO optimizacija, ki pomeni biti prisoten med prvimi zadetki na iskalnih strojih. Toda le biti prisoten ni dovolj. SEO optimizacija strani je bistvena, saj le na ta način z Google dvigujemo obiskanost spletne strani. zato SEO optimizacija pomeni večji, promet in hkrati večji donos. Kvalitetna SEO optimizacija spletne strani vam zagotovi prav to. Prvo mesto v iskalniku Google.

Ste se kdaj spraševali, zakaj so nekatere strani med prvimi zadetki, druge pa zakopane 10, 20 ali 100 strani v seznamu rezultatov?

Odgovor je preprost. SEO optimiziranje spletne strani. Obstajajo posebne tehnike izdelave spletnih strani, ki določajo ali spletni iskalnik sploh najde spletno stran in kam jo postavi med zadetke. Te tehnike se imenujejo SEO optimizacija internetnih strani in so precej kompleksne. Danes iskalniki uporabljajo zapletene algoritme rangiranja, ker želijo prikazati le najbolj relevantne zadetke glede na vsebino. Za SEO optimizacijo internetne strani potrebujete strokovnjaka, ki razume zahteve spletnih iskalnikov in spremlja procese spreminjanja algoritmov iskalnih strojev. Le strokovnjak vam lahko pripravi spletno stran na SEO način, ki je iskalnikom prijazen. Vaš  marketinški svetovalec vam lahko nudi te strokovne usluge kot del novega projekta ali izjemoma kot del posebne storitve na vaši obstoječi strani. SEO optimizacija spletnih strani vam prinese več ciljnih obiskovalcev in vam omogoči, da izkoristite ves potencial vaše internetne strani. Optimizacija spletnih strani se v grobem lahko deli na “ON SITE SEO” optimizacijo in “OFF SITE SEO” optimizacijo.

Če se želite pogovoriti o SEO optimizaciji spletne strani (povečanju prodaje), potem nas kontaktirajte še danes in svetovali vam bomo. Nudimo tudi ostale storitve, kot so: Google (AdWords) oglaševanje, izdelava spletnih strani in trgovin, oblikovanje spletnih strani in vpis v poslovni imenik vsi.si, “link building”, Linkedin oglaševanje,……. .

SEO optimizacijo spletne strani nam zaupajo mala in velika podjetja

Brezplačno seo poročilo za vašo spletno stran

Izpolnite obrazec in v treh dneh vam na e naslov pošljemo SEO poročilo