Izjava o varstvu osebnih podatkov

Izjava o varstvu osebnih podatkov

1. Varstvo osebnih podatkov na en pogled

Splošni napotki

Napotki v nadaljevanju vam omogočajo preprosti pregled o tem, kaj se dogaja z vašimi osebnimi podatki, ko obiščete našo spletno stran. Osebni podatki so vsi podatki, s katerimi se lahko osebno identificirate. Izčrpne informacije o temi varstva osebnih podatkov lahko preberete v naših izjavi o varstvu osebnih podatkov, ki je navedena pod tem besedilom.

Zajem podatkov na naši spletni strani

Kdo je odgovoren za zajem osebnih podatkov na teh spletni strani?

Osebne podatke na tej spletni strani obdeluje upravljavec spletne strani. Njegove kontaktne podatke lahko preberete v kolofonu te spletne strani.

Kako zajemamo vaše osebne podatke?

Vaše podatke shranjujemo, ker ste nami jih poslali. Pri tem gre lahko za podatke, ki ste jih vnesli v kontaktni obrazec.

Druge podatke samodejno zajamejo naši IT sistemi ob obisku spletne strani. Gre predvsem za tehnične podatke (npr. o brskalniku, operacijskem sistemu ali uri priklica strani). Ti podatki se zajamejo samodejno tako, ko vstopite na našo spletno stran.

Za kaj uporabljamo vaše podatke?

En del podatkov shranimo, da bi lahko zagotovili brezhibni prikaz spletne strani. Drugi podatki se lahko uporabljajo za analizo vašega uporabniškega ravnanja.

Katere pravite imate glede svojih osebnih podatkov?

Kadar koli lahko dobite brezplačno informacijo o izvoru, prejemniku in namenu vaših shranjenih osebnih podatkih. Poleg tega imate pravico, da zahtevate pravico, zaporo ali brisanje teh podatkov. O tem in o drugih vprašanjih na temo varstva osebnih podatkov se lahko kadar koli obrnete na nas na naslovu, ki je naveden v kolofonu. Ob tem pa imate tudi pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem uradu.

Analitična orodja in orodja tretjih ponudnikov

Ob obisku naše spletne strani lahko vaše vedenje med brskanjem statistično ovrednotimo. To se zgodi predvsem s piškotki in tako imenovanimi programi za analizo. Vaše vedenje med brskanjem analiziramo praviloma anonimno, vedenja med brskanjem ni mogoče slediti nazaj k vam. Tej analizi lahko ugovarjate, ali pa jo preprečite t neuporabo določenih orodij. Podrobne informacije o tem boste našli v naslednji izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Tej analizi lahko ugovarjate. O možnostih ugovora boste informiranih v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov.

2. Splošni napotki in obvezne informacije

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavci teh strani zelo resno jemljejo zaščito vaših osebnih podatkov. Z vašimi osebnimi podatki ravnamo skrbno in v skladu zakonskimi predpisi o varstvu osebnih podatkov ter to izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Če uporabljate to spletno stran, ugotavljamo in shranjujemo različne osebne podatke. Osebni podatki so podatki, s katerimi se lahko osebno identificirate. Pričujoča izjava o varstvu osebnih podatkov razlaga, katere podatke shranjujemo in za kaj jih uporabljamo. Pojasnjuje tudi, kako in za kaj se to dogaja.

Opozarjamo, da ima lahko prenos podatkov po internetu (npr. med komunikacijo prek e-pošte) varnostne luknje. Zaščita podatkov brez vrzeli pred dostopom tretjih ni mogoča.

Napotki glede odgovornega mesta

Odgovorno mesto za obdelavo podatkov na tej spletni strani je:

Gobicanet sp

Telefon: 070 333 889
E-pošta: info@gobicanet.si

Odgovorno mesto je naravna ali pravna oseba, ki sama ali skupaj z drugimi odloča o namenu in sredstvih obdelave osebnih podatkov (npr. imenu, e-poštnih naslovih in podobno).

Preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Številni postopki obdelave podatkov so možni le z vašim izrecnim soglasjem. Soglasje, ki ste ga že dali, lahko kadar koli prekličete. Zadostuje že neformalno sporočilo po e-pošti na naš naslov. Zakonitost obdelave osebnih podatkov ostane zaradi preklica nespremenjena v veljavi do preklica.

Informacija, zapora, brisanje

V okviru veljavnih zakonskih določil imate kadar koli pravico do brezplačne informacije o vaših shranjenih osebnih podatkih, njihovem izvoru in prejemniku ter namenu obdelave podatkov ter morebiti pravico na upravičenost, zaporo ali brisanje teh podatkov. O tem in o drugih vprašanjih na temo varstva osebnih podatkov se lahko kadar koli obrnete na nas na naslovu, ki je naveden v kolofonu.

3. Zajem podatkov na naši spletni strani

Piškotki

Internetne strani uporabljajo delno tako imenovane piškotke. Piškotek ne naredi na vašem računalniku nobene škode in dobili ne boste nobenega virusa. Piškotki so namenjeni temu, da je naša ponudba prijaznejša za uporabnika, učinkovitejša in varnejša. Piškotki so male besedilne datoteke, ki se odložijo na vaš računalnik in jih shrani vaš brskalnik.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani “začasni oz. sejni piškotki (Session-Cookies)”. Po koncu vašega obiska spletne strani se samodejno izbrišejo. Drugi piškotki ostanejo na končni napravi dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da ob naslednjem obisku znova prepoznamo vaš brskalnik.

Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da vas seznani o namestitvi piškotka in dovolite piškotke le v posameznih primerih, sprejem prepoveste za določene primere ali na splošno ter, da aktivirate samodejno brisanje piškotkov, ko zaprete brskalnik. Ob dezaktiviranju piškotkov je lahko delovanje teh spletnih strani omejeno.

Piškotki, ki so potrebni za izvajanje elektronskih postopkov komuniciranja ali za pripravo določenih funkcij, ki jih želite (npr. funkcija košarice), se shranjujejo na podlagi 6. člena, 1. odst. DSGVO (Uredba varstvu osebnih podatkov). Upravljavec spletne strani ima upravičen interes za shranjevanje piškotkov zaradi tega, da lahko da na razpolago tehnično brezhibne svoje storitve. Če so bili shranjeni drugi piškotki (npr. piškotki za analizo vašega obnašanja pri brskanju), se ti ločeno obravnavajo v teh izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Datoteke za prijavo na strežnik

Ponudnik strani zbira in shrani samodejno informacije v tako imenovanih datotekah za prijavo na strežnik, ki nam jih vaš brskalnik posreduje samodejno. To so:

· vrsta in različica brskalnika

· uporabljeni operacijski sistem

· URL naročnika

· ime gostitelja računalnika, ki dostopa

· ura zahteve strežniku

· naslov IP

Ti podatki se ne bodo povezali z drugimi viri podatkov.

Osnova za obdelavo podatkov je 6. člen, 1. odst. DSGVO (Uredba varstvu osebnih podatkov), ki dovoljuje obdelavo podatkov za izpolnjevanje pogodbe ali predpogodbenih ukrepov.

Kontaktni obrazec

Če na boste zahteve poslali s pomočjo kontaktnega obrazca, bodo vaše navedbe in obrazca z zahtevo, vključno s kontaktnimi podatki v njem, shranjeni pri nas zaradi obdelave zahteve in za primer dodatnih vprašanj. Teh podatkov ne posredujemo naprej brez pristanka.

Podatki, ki so navedeni v kontaktnem obrazcu, se obdelujejo izključno na podlagi vašega pristanka (6. člen, 1. odst. DSGVO (Uredba varstvu osebnih podatkov). To soglasje, lahko prekličete kadar koli. Zadostuje že neformalno sporočilo po e-pošti na naš naslov. Zakonitost obdelave osebnih podatkov ostane zaradi preklica nespremenjena v veljavi do preklica.

Podatki, ki ste jih navedli v kotaktnem obrazcu ostanejo pri nas, dokler ne boste zahtevali brisanje, preklicali svoje soglasje za shranjevanje ali odpade razlog za shranjevanje osebnih podatkov (npr. po zaključeni obdelavi vaše zahteve). Zavezujoči zakonski predpisi – še posebej roki za shranjevanje – ostanejo nedotaknjeni.

Registracija na tej spletnih strani

Na naši spletni strani se lahko registrirate, da bi lahko uporabljali dodatne funkcije na strani. Podatke, ki ste jih vnesli za registracijo, uporabljamo za namen uporabe ustreznih ponudb ali storitev, za katere ste se registrirali. Obvezne navedbe, zahtevane ob registraciji, morajo biti izpolnjene v celoti. V nasprotnem bodo zavrnili registracijo.

Za pomembne spremembe, recimo pri povpraševanju glede ponudbe, ali pri tehnično potrebnih spremembah, uporabljajo e-poštni naslov, ki ste da navedli ob registraciji, da bi vas informirali na ta način.

Podatki, ki so navedeni ob registraciji se obdelujejo izključno na podlagi vašega pristanka (6. člen, 1. odst. DSGVO (Uredba varstvu osebnih podatkov). Soglasje, ki ste ga že dali, lahko kadar koli prekličete. Zadostuje že neformalno sporočilo po e-pošti na naš naslov. Zakonitost že obdelanih osebnih podatkov ostane zaradi preklica nespremenjena v veljavi do preklica.

Podatke, zajete ob registraciji, shranimo tako dolgo, dokler ste registrirani na naši spletni strani in bodo nato izbrisani. Zakonski rok shranjevanja ostane nedotaknjen.

4. Družabni mediji

Vtičniki Facebook (gumba Like in Share (Všeč mi je in Deli napprej))

Na naših straneh so vgrajeni vtičniki družabnih omrežij Facebook, ponudnik Facebooka Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, ZDA. Vtičnike Facebooka prepoznate po logotipu Facebooka ali po “gumbu Like” (“Všeč mi je”) na naši strani. Pregled o vtičnikih Facebooka najdete na tem naslovu: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Če obiskujete našo stran, bo prek vtičnika vzpostavljena neposredna povezava med vašim brskalnikom in strežnikom Facebooka. Facebook prejme tako informacijo, da ste s svojim naslovom IP obiskali našo stran. Če med prijavo v račun Facebooka kliknete na Facebookov “gumb Like”, lahko vsebine na naših straneh povežete na svojem profilu Facebooka. Tako lahko Facebook obisk naših strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Opozarjamo, da nas kot ponudnika strani Facebook ne seznanja o vsebini posredovanih podatkov ter njihovi uporabi. Dodatne informacije o tem boste našli v Facebookovi izjavi o varstvu osebnih podatkov na naslovu: https://de-de.facebook.com/policy.php.

Če ne želite da Facebook dodeli obisk naših strani svojemu uporabniškemu računu Facebook, se odjavite iz svojega uporabšnikega računa pri Facebooku.

Vtičnik Twitter

Na naših straneh so vključene funkcije storitev Twitter. Te funkcije ponuda Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA. Z uporabo Twitterja in funkcije “Re-Tweet” bodo spletne strani, ki jih obiščete, povezane z vašim računom Twitter o tem pa bodo seznanjeni tudi drugi uporabniki. Ob tem bodo na Twitter preneseni tudi podatki. Opozarjamo, da nas kot ponudnika strani Twitter ne seznanja o vsebini posredovanih podatkov ter njihovi uporabi. Dodatne informacije o tem boste našli v izjavi Twitterja o varstvu osebnih podatkov na naslovu: https://twitter.com/privacy.

Svoje nastavitve za varstvo osebnih podatkov pri Twitterju lahko spremenite v nastavitvah računa na naslovu https://twitter.com/account/settings.

Vtičnik Google+

Naše strani uporabljajo funkcije Google+. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Zajem in predaja informacij: S pomočjo gumba Google+ lahko objavite informacije po vsem svetu. Prek gumba Google+ bodo drugi uporabniki prejeli poosebljene vsebine od Googla in svojih partnerjev. Google shranjuje informacije, ki ste jih posredovali za vsebino +1 in informacije, ki ste si jih ogledali s klikom na +1. Vaši +1 se lahko kot napotki prikažejo skupaj z imenom profila in vašimi fotografijami v storitvah Google, kot so recimo rezultati iskanja, ali v vašem profilu Google, ali na drugih mestih na spletnih straneh in oglasih v internetu.

Google posname informacije prek vaših aktivnosti +1, da bi izboljšal storitve Google za vas in druge. Da bi lahko uporabljali gumb Google+, potrebujete svetovno vidni, javni profil Google, ki mora vsebovati najmanj ime, izbrano za profil. To ime bo uporabljeno v vseh storitvah Googla. V nekaterih primerih lahko to ime nadomesti neko drugi ime, ki ste ga uporabljali pri deljeno vsebin prek svojega računa Google. Identiteta vašega profila Google je lahko prikazana uporabnikom, ki poznajo vaš e-poštni naslov ali imajo druge informacije, ki vas lahko identificirajo.

Uporaba zajetih informacij: razen zgoraj navedenih namenov uporabe se informacije, ki ste jih zagotovili, uporabljajo v skladu z veljavnimi določili Googla o varstvu osebnih podatkov. Google objavlja morebiti združene statistike o aktivnostih +1 uporabnikov oz. posreduje te naprej uporabnikom in partnerjem, kot na primer izdajateljem, interesentom ali povezanim spletnim stranem.

5. Analitična orodja in reklame

Google Analytics

Ta spletna stran uporablja funkcije storitev spletne analize Google Analytics. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja tako imenovane “piškotke”. To so besedilne datoteke, ki so shranjene na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih izdelajo piškotki o vaši uporabi te spletne strani, bodo praviloma prenesene na Googlov strežnik v ZDA in bodo tam shranjene.

Google-Analytics shranjuje piškotke na podlagi 6. člena, 1. odst. DSGVO (Uredba varstvu osebnih podatkov). Upravljavec spletne strani ima upravičen interes do analize o ravnanja uporabnikov, da bi lahko optimiziral svojo spletno ponudbo in tudi reklame.

Anonimiziranje IP

Na tej spletni strani smo aktivirali funkcijo Anonimiziranje IP. S tem bo Google vaš naslov IP skrajšel znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru proti posredovanju v ZDA. Le v izjemnih primerih bo polni naslov IP prenese na Googlov strežnik v ZDA in bo tam skrajšan. Po naročilu upravljavca teh spletnih strani bo Google te informacije uporabljal za oceno vaše uporabe spletne strani, da sestavljanje poročil o spletnih aktivnostih in opravil druge storitve, povezane z uporabo spletnih strani in interneta, do upravljavca spletnih strani. Naslov IP, ki ga je Google Analytics posredoval z vašega brskalnika, ne bo združen z drugimi podatki, ki jih ima Google.

Vtičnik brskalnika

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika, opozarjamo pa, da morda v tem primeru ne boste mogli izkoriščati v celoti vseh funkcij te spletne strani. Ob tem pa lahko preprečite Googlu zajem podatkov, ki jih izdela piškotek in se nanašajo na uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP) ter Googlovo obdelavo teh podatkov tako, da si prek naslednje povezave prenesete vtičnik brskalnika in ga namestite: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Ugovor zoper zajem podatkov

Zajem svojih osebnih podatkov, ki ga opravlja Google Analytics lahko preprečite tako, da kliknete na naslednjo povezavo. Postavljen po piškotek Opt-Out, ki preprečuje zajem vaših podatkov ob prihodnjih obiskih te spletne strani: dezaktiviranje Google Analytics.

Več informacij o ravnanju s podatki uporabnika pri Google Analytics boste našli v Googlovi izjavi o varstvu osebnih podatkov: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Pogodbena obdelava podatkov

Z Googlom imamo sklenjeno pogodbo za pogodbeno obdelavo podatkov in jo pri uporabi Google Analyticsa uresničujemo po strogih predpisih nemškega urada za varstvo osebnih podatkov.

Demografske značilnosti pri Google Analytics

Ta spletna stran uporablja funkcijo “demografske značilnosti” Google Analyticsa. S tem se lahko izdelajo poročila, ki vsebujejo izpovedi o starosti, spolu in zanimanjih obiskovalca strani. Ti podatki izhajajo iz Googlove reklame, ki se nanaša na interese ter iz podatkov obiskovalcev tretjih ponudnikov. Te podatke ni mogoče dodeliti nobeni določeni osebi. To funkcijo lahko v vsakem trenutku dezaktivirate v svojem računu Google prek nastavitve prikaza ali na splošno prepoveste zajem svojih podatkov prek Google Analytics, kot je predstavljeno v točki “Ugovor proti zajemu osebnih podatkov”.

6. Vtičniki in orodja

YouTube

Naša spletna stran uporablja vtičnike spletne strani YouTube, ki jo upravlja Google. Upravljavec strani je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA.

Če obiščete eno od naših spletnih strani, opremljenih z vtičnikom YouTube, bo vzpostavljena povezava do strežnikov YouTuba. Ob tem bo strežniku YouTube sporočeno, katere od naših strani ste obiskali.

Če ste prijavljeni v svoj račun pri YouTubu, omogočite YouTubu, da vaše obnašanje med brskanjem neposredno dodeli vašemu osebnemu profilu. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz računa pri YouTubu.

Uporaba YouTuba je v interesu predstavitve naših prijetnih spletnih ponudb. To predstavlja upravičen interes v smislu 6. člena, 1. odst. DSGVO (Uredba varstvu osebnih podatkov).

Dodatne informacije o ravnanju s podatki uporabnika boste našli v izjavi YouTuba o varstvu osebnih podatkov na naslovu: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Zemljevidi Google

Ta stran uporablja prek API storitev zemljevidov Google Maps. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Za uporabo funkcij Zemljevidov Google je potrebno shraniti vaš naslov IP. Te informacije se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Ponudnik te strani nima nobenega vpliva na ta prenos podatkov.

Uporaba zemljevidov Google je v interesu odzivnega prikaza naše spletne ponudbe in, da lažje najdete kraje, ki smo jih navedli na spletni strani. To predstavlja upravičen interes v smislu 6. člena, 1. odst. DSGVO (Uredba varstvu osebnih podatkov).

Več informacij o ravnanju s podatki uporabnika boste našli v Googlovi izjavi o varstvu osebnih podatkov na naslovu: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.